Citescu

Inregistrat in 14 octombrie, 2014
  • social

Articole scrise de Citescu

15 articole
Food for the brainCitescu   2,914 

Vino la Final Frontier, târg de carte SF & Fantasy 

Oamenii de știință mai au puțină vreme la dispoziție pentru a descifra misterele călătoriei în timp ca tu să poți ajunge înaintea tuturor la Final Frontier, a patra ediție a singurului târg de carte SF & Fantasy.


Rebel YellCitescu   26,822 

60 de lucruri adevărate despre români, spuse de un brazilian

S-au spus multe despre români. Știm. Cu toate acestea, mereu va fi un subiect care va încinge spiritele în bine sau în rău. De data aceasta, hai să ne binedispunem cu 60 de lucruri despre români postate de un brazilian pe contul său de Facebook, după ce a stat o perioadă bună de timp pe meleagurile noastre!


Rebel YellCitescu   3,148 

Lecția unui profesor despre privilegiu

Un profesor le-a dat elevilor săi de liceu următorul exercițiu: fiecare a primit câte o coală de hârtie și a fost rugat să facă un ghem din ea. Apoi, a pus coșul de gunoi în fața clasei și le-a zis:


Food for the brainCitescu   3,856 

Dăruiește o carte de Dragobete

Vine Dragobetele și, chiar dacă mulți spun că în fiecare zi sărbătoresc dragostea, o zi în care le facem o bucurie neașteptată celor din jur este un mod de a le mulțumi că ne sunt alături.


Food for the brainCitescu   2,738 

Curiozități din lumea întreagă - 3

Cum în News Feed-ul de Facebook ne apar fel de fel de informații, ne-am învățat să le salvăm pe cele mai interesante și să le împărtășim cu voi aici, în seria ”Curiozități din lumea întreagă”. Iată ce cuprinde al treilea capitol:


Food for the brainCitescu   3,331 

Ce ai schimba din istorie? Răspunsul tău îți aduce colecția ”Regii blestemați”

“Fie că ești pasionat de istorie sau de literatură fantasy, nu vei putea lăsa din mână romanele lui Druon. Ele au inspirat Urzeala Tronurilor”, spune George R.R. Martin.


Food for the brainCitescu   2,062 

Anna May: Ai carte, ai vocabular, păreri și personalitate

Ce zice un om de radio despre cărți? Că ar cam trebui să le folosim și nu pe post de decor, ci pe post de hrană pentru minte.


Food for the brainCitescu   2,359 

Scriitori pe care îi poți urmări pe Facebook

”Haruki Murakami commented on Paulo Coelho’s photo” - cum ar fi să vă apare asta în News Feed-ul de pe Facebook? Ei sunt doar o parte dintre scriitorii cărora le puteți citi nu numai cărțile, ci și update-urile din Social Media. Poate mulți nu ne dăm seama acum, dar este un privilegiu să putem interacționa cu scriitorii noștri preferați, să le urmărim părerile și gândurile în timp real și să le arătăm aprecierile noastre.


Food for the brainCitescu   7,316 

Îmbracă telefonul tău într-o husă în formă de carte. Ți-o dăm noi!

Dacă din stilul tău face parte cartea, Citescu îți face cadou un accesoriu pe gustul tău. E vorba despre huse de smartphone care arată precum coperțile de cărți și care, cumva, ne amintesc de cărțile din biblioteca bunicii, cu acel aer vintage și prețios. Le-am găsit la diManolo, un brand românesc foarte sofisticat, reprezentat de oameni care, la fel ca voi, iubesc lectura. De aici a și pornit ideea huselor vintage pentru telefoane :)


Food for the brainCitescu   1,610 

Fly Project despre cărți: Ai carte, ai parte 

Dacă la hituri știam deja că se pricep, acum am aflat că în lumea lor muzicală există timp și pentru lectură. Tudor și Dan de la Fly Project au lansat de curând o piesă nouă, dar nu despre asta i-am intervievat ci, cum probabil ați intuit, despre cărți. Hai să vedem ce-au avut de zis!


Food for the brainCitescu   2,981 

Curiozități din lumea întreagă (2)

Completăm ”enciclopedia” noastră de curiozități cu tot felul de informații interesante din lumea întreagă. Dacă v-au făcut să spuneți ”ha! ce chestie!”, noi ne-am făcut datoria. Nu uitați să le share-uiți dacă v-au plăcut!


Food for the brainCitescu   2,480 

Poezie și muzică

Până la vârsta de 30 de ani, sau puțin după aceea, poezia îmi oferea o plăcere imensă. Dar de ani de zile nu mai suport să citesc nici măcar un vers. Parcă mintea mi-a devenit un fel de mașinărie care scoate legi generale din cantități enorme de fapte.


Food for the brainCitescu   1,318 

Editura Litera lansează colecția de business CEO Must Read

Editura Litera lansează colecția de cărți de business CEO Must Read, care cuprinde titluri semnate de autori renumiți, precum Sheryl Sandberg, Patrick Lencioni, Warren Buffett și Gary Keller.


Food for the brainCitescu   3,713 

Mark Zuckerberg și-a propus să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni

Statistic, dacă la început de an îți setezi mai puțin de trei obiective și acestea sunt foarte specifice ai șanse foarte mari să le atingi în 12 luni. Mark Zuckerberg este unul dintre oamenii care ne încurajează să credem asta, dovadă fiind provocările pe care și le-a dat la fiecare început de an și pe care le-a îndeplinit.


Food for the brainCitescu   1,722 

Curiozități din lumea întreagă (1)

Când vreți să citiți ceva wow! și cancan-urile nu sunt tocmai pe gustul vostru, găsiți exact ce căutați la Citescu. În fiecare săptămână vă spunem câte 10 curiozități despre oameni, cărți, arte plastice, invenții și alte lucruri fascinante din lumea întreagă. Hai să începem cu primul capitol din această serie: