Corina Iordache

Inregistrat in 31 iulie, 2014
  • social
  • social

Articole scrise de Corina Iordache

12 articole
Rebel YellCorina Iordache   3,429 

Nu trebuie să fii bun la toate. Din 9 tipuri de inteligență cel puțin una ți se potrivește

Dacă n-ai fost bun la mate sau n-ai înțeles la română ce vrea să spună autorul, nu înseamnă că ești mai prejos decât alții. Există nouă tipuri de inteligență și nici măcar jumătate dintre ele nu pot fi măsurate prin testele clasice de verificare a IQ-ului. În funcție de înclinațiile tale și pofta de cunoaștere poți alege pe care să le dezvolți. Iată care sunt:


Rebel YellCorina Iordache   2,010 

Eminescu despre România

Ai spune că România despre care a scris Mihai Eminescu este România de azi și că viziunea sa nu e departe de ceea ar trebui să se întâmple. Au trecut 165 de ani de când s-a născut și, în timp ce toți îl omagiem așa cum se întâmplă în fiecare an, cu articole și citate pe Facebook, cred că 15 ianuarie e un laitmotiv care ne amintește cât de încet progresează societatea românească.


Food for the brainCorina Iordache   2,204 

“Suntem deja uitarea ce vom fi” - o carte tare frumoasa!

Recunosc că am luat această carte în primul rând pentru că are prefața de Mario Vargas Llosa și, în al doilea rând, pentru că m-a atras titlul inspirat dintr-un poem de Borges. Nu am mai citit nimic până acum de Héctor Abad Faciolince și se pare că am avut de pierdut. Am descoperit un autor cu un condei care m-a făcut să îmi doresc într-o bună zi să scriu și eu așa. Scrie cu o plăcere enormă, scrie sincer și profund.


Food for the brainCorina Iordache   1,983 

Desaga lui Moș Crăciun are cărți de la Citescu

Moșul a văzut că ne-am făcut un brad din cărți și ne-a cooptat în echipa sa. Acum, vrem nu vrem, am primit ordine clare și trebuie să le respectăm: în noaptea de Ajun trebuie să dăruim 10 cărți pentru 10 cititori. Numai că avem o dilemă... cum decidem noi cine-a fost mai cuminte?


Rebel YellCorina Iordache   1,597 

Profesorii vor face cursuri care să îi învețe să nu ia șpagă

Din toamnă profesorii din România vor putea urma cursuri anticorupție. Pentru că, nu-i așa, cineva s-a gândit că prin cursuri le va reforma moralitatea celor care stau la catedră...


Food for the brainCorina Iordache   2,172 

Ce cred copiii că este dragostea: prietenie, apreciere și fericire

Ce simți când ești îndrăgostit? Cum îți arăți dragostea? De fapt, ce e dragostea adevărată?


Food for the brainCorina Iordache   3,128 

Cărți cu desene pentru adulți deștepți

Colegul Sergiu, pe care s-ar putea să îl știți de la show-urile sale de stand-up sau de la matinalul Kiss FM, mi-a dat comics-urile de pe cevamărunt.ro în varianta tipărită.


Food for the brainCorina Iordache   2,130 

Cine este autorul care a inspirat serialul House of Cards

Michael Dobbs a scris ”House of Cards” în urmă cu mai bine de 20 de ani înainte ca serialul să fie urmărit în toată lumea. ”Am început să scriu la carte stând pe marginea unei piscine, după un șir de furii contra Prim Ministrului Margaret Thatcher”


Food for the brainCorina Iordache   1,430 

Cum e să îți citească Elijah Wood o poveste de noapte bună

Acum doi ani am fost la târgul de carte ”MiniLibri”, la Muzeul Antipa, unde era o veselie ca în curtea unei grădinițe. Ce m-a impresionat a fost ora de lectură cu actorul Vlad Rădescu.


Food for the brainCorina Iordache   3,624 

Ce hashtag-uri să urmărești pe Instagram ca să descoperi cărți faine

Cel mai popular hashtag de pe Instagram când vine vorba de lectură este #books, cu peste 10 milioane de postări, urmat apoi de #bookstagram cu peste 700 de mii.


Rebel YellCorina Iordache   10,489 

O scurtă istorie despre uniformele școlare

După ce la începutul secolului al 20-lea a fost purtată din plăcere, apoi din obligație în comunism și după Revoluție ca o soluție trântită pentru diverse probleme sociale, stau și mă întreb: de ce nu se face un rebranding pentru uniforma școlară? Aproape toți am avut parte de ea și, din comunism încoace, nu cred că cineva s-a trezit vreodată dimineața și a spus: ”abia aștept să port aceeași uniformă pe care o am de 3 ani!”


Food for the brainCorina Iordache   2,818 

”Mugetările lui Frantz” - cartea unui tip care are o părere despre orice

S-ar putea să îl știți pe Frantz din reclame. Sau din prezentări de modă. Sau dintr-un club unde a pus muzică. Sau de la radio. E peste tot unde e vorba de lucruri care îi încântă viața și nu se mulțumește doar să le privească din afară, ci se și implică.