Lewis Dediara, englezul care face dreptate pentru bicicliști

Citescu   1,824  11 noiembrie, 2014

  

Câteodată, dreptatea trebuie să ne-o facem și singuri. Lewis Dediara, numit și "Androidul uman", pune în aplicare acest principiu zi de zi. A devenit cunoscut în Londra drept "The Human Droid" datorită gadgeturilor pe care le are atașate și vestimentației în totalitate neagră. Dotat cu 7 camere de filmat pe cască și pe bicicletă, cutreieră străzile Londrei în căutarea șoferilor care pun în pericol viața bicicliștilor prin faptul că nu le acordă acestora prioritate, nu păstrează distanța corectă și deschid portiera mașinii fără să se asigure.
  
Londonezul în vârstă de 39 de ani a pornit această inițiativă după ce el însuși a suferit un accident din cauza unui șofer neexperimentat, care l-a făcut să conștientizeze amenințarea pe care o reprezintă neatenția șoferilor în privința bicicliștilor. Cu scopul de a aduce o schimbare, el își încarcă filmulețele cu șoferii care nu respectă reguli de circulație pe Youtube și Twitter, dar în majoritatea cazurilor le predă polițiștilor pentru a-i sancționa pe cei care nu știu să se comporte în trafic.  
  
"Androidul uman" are cu el tot timpul o riglă pentru a măsura dacă distanța dintre mașină și bicicletă este destul de mare încât să nu devină un risc. Șoferii care sunt prea ocupați să țină cont de astfel de lucruri primesc "cartonașul roșu" și sunt numiți "idioți" de către londonez. Unii își manifestă supărarea amenințându-l pe supereroul străzilor din Londra, dar asta nu îl împiedică să își continue cauza. 
  
Am avea nevoie de un astfel de "Android Uman" și pe străzile marilor orașe din România? 
  
https://www.youtube.com/watch?v=68QEfC2IvRc

Foto: Phil Fisk via The Guardian