Super-staruri “ambasadori” ai binelui

Citescu   2,114  12 octombrie, 2014

Dacă e să fim cârcotaşi am spune că pentru un artist de tale mondială este musai pentru imaginea lui să se implice în acte de caritate. Însă, la urma urmei, faptele bune nu trebuie judecate, ci încurajate mai ales de către persoanele publice care sunt ascultate de milioane de oameni. Iată câteva exemple:
 
1) Jon Bon Jovi
 
Are propria fundaţie numită “Jon Bon Jovi Soul Foundation” al cărei cel mai popular proiect este “JBJ Soul Kitchen”, un restaurant fără preţuri. Clienţii pot dona bani atât cât consideră sau, dacă nu au posibilităţi financiare, pot plăti lucrând ca voluntari în cadrul restaurantului. 
 
La începutul anului 2014 fundaţia a inaugurat un complex de locuinţe pentru oameni ai străzii, iar în curând va deschide un cămin pentru mamele tinere şi copii lor fără posibilităţi.  
 
2) Madonna
 
A câştigat recunoştinţă la nivel mondial în 2006, când a înfăptuit o organizaţie non-profit numita Raising Malawi care sprijină orfanii, susţine copiii vulnerabili şi persoanele care îi ingrijesc. Artista a dăruit o parte din veniturile ei pentru cauze precum: Afghanistan Relief Organization, American Foundation for AIDS Research, Amnesty International, BID 2 BEAT AIDS, Charity Projects Entertainment Fund, Children in Need, Children of Peace, Greenpeace, Live Earth, Music Rising s.a.
 
3) Rihanna
 
Rihanna a înfiinţat în 2006 o fundaţie socială numită “Believe Foundation” şi, în parteneriat cu alte organizaţii de caritate, a concertat de nenumărate ori gratuit, banii strânşi în urmă vânzării biletelor fiind folosiţi pentru diverse cauze precum:  Alzheimer's Association, Bear Necessities Pediatric Cancer Foundation,  Designers Against AIDS,  Live Earth, Raising Malawi, Red Cross, Shriners Hospitals for Children, Stand Up To Cancer, The Black Eyed Peas Foundation, UNICEF.
 
 
4) Flea - Red Hot Chili Peppers
 
Basistul trupei Red Hot Chili Peppers a înfiinţat în 2011 Silverlake Conservatory of Music, o şcoală de muzică pentru tineri şi nu numai. Studenţii au parte de lecţii profesioniste de muzică la preţuri accesibile sau chiar gratuit dacă nu îşi permit să plătească. Pe lângă teoria şi practica de la cursuri, ei pot merge în tabere de vară şi participa la workshop-uri vocale ca să îşi dezvolte talentul.
 
5)   Bryan Adams
 
Byan Adams este the good guy în toate privinţele. În 30 de ani de carieră a participat la zeci de concerte caritabile, iar în 2006 a înfiinţat “Fundaţia Bryan Adams”, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii în întreaga lume. Dacă acestea nu erau de ajuns, aflaţi că din veniturile sale a reconstruit o şcoală din Thailanda şi un centru de sport în Sri Lanka dupa tsunami-ul din Oceanul Indian. 
 
Thumbs up pentru toţi cei care, indiferent de cât de sus au ajuns, sunt conştienţi de cât de mult bine pot face! Şi nu rămân la acest stadiu, ci chiar trec concret la fapte.