La Cluj se construieşte oraşul viitorului. Vezi cum putem ridica România în următorii ani!

Citescu   5,452  5 august, 2014

Următorul Silicon Valley va fi dezvoltat în Cluj Innovation City, un oraş întreg construit cu scopul de a crea un sistem de cercetări şi inovaţii în IT. Pare un pic SF să se realizeze acest lucru în România? E bine, aflaţi că este un proiect care deja a convins Comisia Europeană să acorde tot sprijinul pentru construirea lui. Dacă vă întrebaţi unde sunt tinerii valoroşi din ţară s-ar putea ca acum să aveţi un răspuns şi şansa de a pune umărul la dezvoltarea unui concept de business care:
 
1) Aduce inovaţie în serviciile şi produsele de IT
2) Se bazează pe parteneriate public-private durabile
3) Are forţă şi este conceput de comunitate pentru comunitate. Veţi înţelege în cele de mai jos de ce spun acest lucru.
 
Proiectul a demarat la iniţiativa clusterului Cluj IT, o asociere de 30 companii de IT cu un business cumulat de peste 100 de milioane de euro, autorităţi locale şi 6 instituţii din mediul academic. Printre obiectivele pe care le urmăresc sunt crearea unei infrastructuri necesare pentru dezvoltare continuă, inovare şi colaborare în proiecte internaţionale  şi
construirea unui lanț de structuri integrate pe o verticală care permite dezvoltarea de produse complexe. 
 
Trecând la partea practică, imaginaţi-vă că vreţi să creaţi o aplicaţie pentru oamenii surzi care transformă sunetele rostite de cei din jur în cuvinte afişate pe telefon, incluzând orice limbă de pe faţa Pământului. Iar apoi să transforme textul dat drept răspuns de către persoana fără auz sub formă de voce. Este de folos? Ar putea fi. Dar pentru implementarea ei trebuie cercetare şi resursele necesare pentru creare propriu-zisă, testare, omologarea şi promovare, etape prin care poţi trece cu proiectul tău cu ajutorul Cluj Innovation City.
 
În prezent, există 32 de proiecte propuse, acestea incluzând centre de cercetare grupate de domenii strategice - Centru de Inovare în Ştiinţele Vieţii, Centru de Inovare în IT&C, Centru de Inovare în Mediu şi Energie şi Centru de Inovare în Sănătate. 
 
Şi, ca să vă faceţi o imagine vizuală despre cum va arăta Cluj Innovation City, vă invităm să urmăriţi filmuleţul de mai jos: 
 

CIC 2014 from Rares V. DRAGAN on Vimeo.