Dependenta de tehnologie, ilustrata printr-o serie de imagini dureros de sincere

Cosmin Bunescu   2,554  30 noiembrie, -1

Se pare că am ajuns într-un punct în care smartphone-ul, tabletă sau laptop-ul ajuns să fie obiecte de care nu ne putem despărți prea ușor. Și asta e valabil chiar și în cazul copiilor, care sunt foarte îndemânatici în ceea ce privește mânuirea unui ecran cu touchscreen și mai puțin când vine vorba de jocuri în fața blocului, jocuri care nu se pot juca „în rețea”. 

 

Și totuși, de ce înseamnă ele atât de mult pentru noi? Eu cred că răspunsul vine de la faptul că avem aplicații precum Facebook, Whatsapp sau Instagram unde se află o altă parte din noi: viața virtuală, care, spre deosebire de cea reală, nu e întotdeauna ceea ce pare. Culmea e că tocmai aceste „mijloace de comunicare” ne determină, de fapt, să nu mai comunicăm în timp real. 

 

Și acum, dacă stăm să analizăm un pic ce se întâmplă în jur, putem spune că am ajuns să „vorbim” despre noi mai mult pe Facebook, să avem relații pe Skype sau să iesim cu prietenii în grup pe Whatsapp. Și e normal ca unii să reacționeaze la aceste schimbări. Acestă utilizarea în exces a tehnologiei pe care o întâlnim la tot pasul l-a inspirat pe artistul Ajit Johnson să creeaze o serie de postere dureros de.. sincere, am putea spune, și care reflectă destul de bine realitatea din ziua de azi. 

 

Voi pe care dintre ele le-ați întâlnit cel mai des?