Trei Biblioteci Stradale isi asteapta cititorii in Bistrița 

Dana Iordache   2,393  2 aprilie, 2015

Am aflat de o inițiativă frumoasă, care are loc pe străzile orașului Bistrița și se întâmplă să fie o idee pe care noi o susținem: primăria a amplasat în câteva puncte cheie ale municipiului trei Biblioteci Stradale. Vestea bună a ajuns la urechile noastre prin intermediul unui ascultător Rock FM, căuia îi mulțumim pe această cale. 

Și dacă tot primul pas a fost făcut în acest sens, noi sperăm ca exemplul să fie preluat de cât mai multe orașe din țară și să ajungem peste câțiva ani să să ni se pară ceva normal. Ceea ne place foarte tare e că bibliotecile arată atât de familiar de zici că parcă au fost luate din casa în care ai copilărit și aduse mijlocul oamenilor, astfel încât să ne putem bucura împreună, dar în același timp separat, de lecturarea unei cărți. 

Probabil vă întrebați cum o reziste ele acolo și nu o să fie luate la citit și uitate într-un colț al casei. Cu privire la asta, nu ne putem baza decât pe bunul simț al oamenilor, care vor cu adevărat să ne ridicăm la statutul de țară europeană. Nu putem spera decât ca acest lucru să se reflecte mai ales în atitudinea pe care o adoptă față de această inițiativă, una curajoasă de altfel. Tocmai de asta, oamenii care cred cu adevărat în acest proiect nu ar trebui dezamăgiți. 

Iată ce a declarat primarul Ovidiu Crețu cu privire la acest aspect: „Sunt biblioteci în care punem cărţi pentru cei care vor să citească. Am dorit prin aceasta să aducem cartea aproape de cel care doreşte s-o citească […] Regula e simplă: iei o carte, o pui înapoi, poţi să mai aduci una. Nu sunt atât de visător încât să nu cred că unii vor uita să le mai aducă. De aceea facem solicitarea să fie aduse cărţile înapoi, să se bucure şi alţii de ele. Pune o carte în locul celei pe care vrei să o păstrezi pentru tine.”

 

Cum să facem oare să avem biblioteci stradale în toate orașele?