Șeful gării din Alba Iulia: Nu sunt un erou, doar mi-am făcut datoria

Citescu   8,366  5 decembrie, 2014

Şeful Gării din Alba Iulia, Cornel Suciu, a devenit peste noapte în centrul atenției după ce pe 2 decembrie a împărţit ceai şi gustări călătorilor care aşteptau un tren întârziat de mai bine de două  ore. Toată presa vuiește despre gestul său, făcut cunoscut pe Facebook de către actrița Carmen Tănase
 
 ”Acest OM se numeşte Cornel Suciu, este şeful gării din Albă Iulia! Cum trenul spre Bucureşti are o întîrziere de 160 minute, dumnealui stă în mijlocul oamenilor, le oferă gustări şi ceai cald, vorbeşte cu fiecare în parte, găseşte resurse să zîmbească celor agitaţi şi adăposteşte în sala de aşteptare un puiuţ de căţel rătăcit! Întîlnesc din ce în ce mai rar astfel de oameni, de-aia simt nevoia să vi-l fac cunoscut şi vouă! Mulţumesc, dle Suciu! Dvs. chiar faceţi "lucrul" bine!”
 
Noi am preferat să vorbim cu dumnealui înainte să povestim despre gestul său așa că am sunat la Gara din Alba Iulia și doamna din centrală a fost amabilă să ne facă legătura cu domnul Suciu... Care ne-a zis direct pe un ton calm:
 
”N-am făcut nicio faptă eroică, doar mi-am făcut datoria. Face parte din regulamentul CFR să ai grijă de călătorii care așteaptă un tren întârziat! Doamna Carmen a fost și ea acolo, dar a exagerat pe Facebook. Eu am făcut ce trebuia... ”
 
Citescu: Deci ați făcut acest lucru doar din obligație?
 
”Trebuie să împaci omul pentru că altfel devine irascibil, face scandal. Dar nu consider că am făcut un gest deosebit. Mi-am cerut scuze în numele CFR-ului celor 52 de oameni care au așteptat 180 de minute în total. Ce să mai... vă dați seama că pe mulți i-a încurcat întârzierea. 
 
Erau și români și străini care veniseră în Alba Iulia cu o zi înainte ca să participe la Ziua Unirii. Am întâlnit un domn canadian... de fapt român, care plecase din România acum 40 de ani și nu mai fusese niciodată de atunci. Nu mai are nicio rudă în țară, dar a venit la noi ca să participe la festivitate”
 
N-am simțit în niciun moment al conversației că domnul Suciu se crede un erou, dar nici nu am simțit că i-au fost indiferenți oamenii care au așteptat atât de mult în gară, iar faptul că știa detalii despre cei din jur întărește acest lucru. Probabil este un gest firesc, într-o situație unde oamenii nu au așteptări prea mari. Și totuși...