Rebel YellCorina Iordache   10,458 

O scurtă istorie despre uniformele școlare

După ce la începutul secolului al 20-lea a fost purtată din plăcere, apoi din obligație în comunism și după Revoluție ca o soluție trântită pentru diverse probleme sociale, stau și mă întreb: de ce nu se face un rebranding pentru uniforma școlară? Aproape toți am avut parte de ea și, din comunism încoace, nu cred că cineva s-a trezit vreodată dimineața și a spus: ”abia aștept să port aceeași uniformă pe care o am de 3 ani!”


Rebel YellCosmin Bunescu   2,529 

Dependenta de tehnologie, ilustrata printr-o serie de imagini dureros de sincere

Se pare că am ajuns într-un punct în care smartphone-ul, tabletă sau laptop-ul ajuns să fie obiecte de care nu ne putem despărți prea ușor. Și asta e valabil chiar și în cazul copiilor, care sunt foarte îndemânatici în ceea ce privește mânuirea unui ecran cu touchscreen și mai puțin când vine vorba de jocuri în fața blocului, jocuri care nu se pot juca „în rețea”.


Rebel YellDana Iordache   2,393 

Trei Biblioteci Stradale isi asteapta cititorii in Bistrița 

Am aflat de o inițiativă frumoasă, care are loc pe străzile orașului Bistrița și se întâmplă să fie o idee pe care noi o susținem: primăria a amplasat în câteva puncte cheie ale municipiului trei Biblioteci Stradale. Vestea bună a ajuns la urechile noastre prin intermediul unui ascultător Rock FM, căuia îi mulțumim pe această cale.

Rebel Yell   26,799 

60 de lucruri adevărate despre români, spuse de un brazilian

S-au spus multe despre români. Știm. Cu toate acestea, mereu va fi un subiect care va încinge spiritele în bine sau în rău. De data aceasta, hai să ne binedispunem cu 60 de lucruri despre români postate de un brazilian pe contul său de Facebook, după ce a stat o perioadă bună de timp pe meleagurile noastre!

Rebel Yell   3,113 

Lecția unui profesor despre privilegiu

Un profesor le-a dat elevilor săi de liceu următorul exercițiu: fiecare a primit câte o coală de hârtie și a fost rugat să facă un ghem din ea. Apoi, a pus coșul de gunoi în fața clasei și le-a zis:


Rebel YellMarian Beșa   2,395 

Profesoara de română din liceu sau cum să descurajezi lectura

În liceu n-am citit. Nici măcar operele obligatorii. Totuși, în ultimul an de liceu m-am gândit că pentru bacalaureatul care urmează ar fi bine dacă aș încerca să citesc romanele autorilor...


Rebel YellDana Iordache   4,255 

Einstein: Tehnlogia va înlocui interacțiunea dintre oameni. Am ajuns în acest punct?

Albert Einstein a spus la un moment dat un lucru cu privire la viitor, un viitor care între timp a devenit prezentul nostru. Ceea ce a afirmat el acum mai bine de un secol este un fenomen pe care îl putem observa tot mai des în zilele noastre. Și nu e tocmai ceva care ne face fericiți.


Rebel YellCorina Iordache   1,587 

Profesorii vor face cursuri care să îi învețe să nu ia șpagă

Din toamnă profesorii din România vor putea urma cursuri anticorupție. Pentru că, nu-i așa, cineva s-a gândit că prin cursuri le va reforma moralitatea celor care stau la catedră...

Rebel Yell   4,587 

De ce sunt promovate non-valorile?

De ce sunt promovate non-valorile? La această întrebare am să încerc să răspund cât mai concis şi direct posibil, dar nu am să dau nume, pentru că este o vină colectivă ce nu poate fi aruncată pe umerii nimănui.

Rebel Yell   3,406 

Nu trebuie să fii bun la toate. Din 9 tipuri de inteligență cel puțin una ți se potrivește

Dacă n-ai fost bun la mate sau n-ai înțeles la română ce vrea să spună autorul, nu înseamnă că ești mai prejos decât alții. Există nouă tipuri de inteligență și nici măcar jumătate dintre ele nu pot fi măsurate prin testele clasice de verificare a IQ-ului. În funcție de înclinațiile tale și pofta de cunoaștere poți alege pe care să le dezvolți. Iată care sunt:


Rebel YellCorina Iordache   1,996 

Eminescu despre România

Ai spune că România despre care a scris Mihai Eminescu este România de azi și că viziunea sa nu e departe de ceea ar trebui să se întâmple. Au trecut 165 de ani de când s-a născut și, în timp ce toți îl omagiem așa cum se întâmplă în fiecare an, cu articole și citate pe Facebook, cred că 15 ianuarie e un laitmotiv care ne amintește cât de încet progresează societatea românească.


Rebel YellDana Iordache   2,735 

Ce însemnă să faci advertising de calitate 

În ziua de astăzi am putea spune că sunt puține lucruri care ne mai surprind, însă creativitatea unora ne demonstrează contrariul și pe deasupra, ne mai și inspiră. Iar dacă mai pui la socoteală faptul că vine la pachet și cu un mic bonus, și anume e condimentată cu umor, atunci chiar că e imposibil să nu te captiveze.


Rebel YellDana Iordache   3,346 

Arma versus Creionul

În timp ce toată presa vorbește despre tragedia ce a avut loc la redacția publicației satirice Charlie Hebdo, desenele schițate de către caricaturiștii din lumea-ntreagă sunt cele mai frumoase forme de a-i omagia pe cei care au plecat dintre noi, dar și o declarație care susține că libertatea de exprimare a presei va fi apărată de acum înainte cu și mai multă vehemență.

Rebel Yell   1,996 

A citit intr-un an 33.000 de pagini. Cine este CITITORUL?

The Know-It-All: One Man’s Humble Quest to Become the Smartest Person in the World. I-a luat un an de zile să citească 33.000 de pagini, 44 de milioane de cuvinte despre 10 miliarde de ani de istorie a omenirii: Encyclopaedia Britannica

Rebel Yell   2,678 

Lupta dintre Bine și Rău

Într-o seară, un bătrân indian îi explică nepotului său ce luptă teribilă se dă în interiorul fiecărei persoane. Și îi spunea așa: