”Mugetările lui Frantz” - cartea unui tip care are o părere despre orice

Corina Iordache   2,789  30 noiembrie, -1

S-ar putea să îl știți pe Frantz din reclame. Sau din prezentări de modă. Sau dintr-un club unde a pus muzică. Sau de la radio. E peste tot unde e vorba de lucruri care îi încântă viața și nu se mulțumește doar să le privească din afară, ci se și implică. E genul de om care gustă din toate, procesează informațiile și experiențele pe care le trăiește, iar apoi le varsă pe curiosdinnastere.ro. Eu nu m-am uitat pe site-ul lui până n-am dat de cartea pe care a tipărit-o pe cont propriu pentru ca tot ce coace mințișoara lui să ajungă la cât mai multă lume. 

Cartea se numește ”Mugetările lui Frantz” și, dacă aveai impresia că bărbații gândesc mai simplu decât femeile, ei bine citește-l pe Frantz. Își face 15 mii de scenarii în cap, anticipează, critică, are o părere efervescentă despre orice și poate da sfaturi și în somn despre cum poți cuceri o femeie. Mă rog, despre ultima parte cam așa are el impresia. Se vede că s-a învârtit în showbiz și e ușor influențat de lumea asta, cu toate că e un om cu picioarele pe pământ. Daaar, dar! Dacă ești bărbat, s-ar putea să înveți multe de la el: de la cum să interpretezi vorbele și gesturile unei femeie până la cum să scapi de dominația uneia care vrea să te transforme în ce vrea ea să fii. 

Cât timp îi citești carta te simți de parcă ai fi într-un pelerinaj în compania autorului. Îți turuie timp de câteva zile despre relații, origini, tabieturi, fantezii, sărbători, soacre, psihologi sau tehnologie și când ai ajuns la capătul ”călătoriei”, deși drumul s-a lăsat cu râsete și multe reacții de bine, îți vine să îi spui: ”OK, te-am ascultat destul, merci de companie, dar o săptămână nu mai vreau să știu nimic de tine dacă vrei să ne mai vedem altădată”. E o carte foarte personală, scrisă cu umor și sarcasm, care îți va cere să îi dai replica lui Frantz cu privire la multe situații din viața noastră în jungla urbană. 

Dacă aș avea o librărie aș pune-o la categoria D’ale vieții, în frunte cu ”Suge-o, Ramona!”, a lui Andrei Ciobanu. Dați-i o șansă și nu o criticați după copertă :)