Cine este autorul care a inspirat serialul House of Cards

Corina Iordache   2,076  30 noiembrie, -1

Michael Dobbs a scris ”House of Cards” în urmă cu mai bine de 20 de ani înainte ca serialul să fie urmărit în toată lumea. ”Am început să scriu la carte stând pe marginea unei piscine, după un șir de furii legate de campania electorală a Prim Ministrului Margaret Thatcher. Nu mi-a trecut prin gând că îmi va schimba complet viața. Chiar și după un sfert de secol mai târziu, încă face asta, îmi schimbă viața fără să știu vreodată la ce să mă aștept”, spune autorul. 

S-a născut în 1948 pe 14 noiembrie, în aceeași zi cu Prințul Charles, și a intrat de tânăr în Partidul Conservator unde a ocupat, pe rând, funcțiile de Chief of Staff și Deputy Chairman. În traseul lui mai mult sau mai puțin politic a fost și Deputy Chairman la Saatchi & Saatchi, prezentator la BBC TV și editor la The Mail on Sunday. 

(Sursa foto)

Dacă încă nu ați urmărit House of Cards, dați-mi voie să vă spun că nu știți ce pierdeți. Kevin Spacey joacă rolul unui politician atât de machiavelic încât și pe voi vă va face să îl venerați, deși în viața reală lucrurile ar sta cu totul altfel. Și, apropo de venerat, are alături de el o soție fără de care mă îndoiesc că ar putea trăi, iar împreună sunt ca sarea și piperul într-o lume greu de digerat. Evident, nu vă așteptați să fie un cuplu obișnuit, sunt un fel de Bonnie și Clyde din 2015 ale căror arme sunt jocurile manipulării.  

Vă spuneam că autorului i-a venit ideea de a scrie cartea imediat după alegerile electorale din 1987, câștigate de Margaret Thatcher la pachet cu mulți adversari politici. Asta l-a inspirat pe Dobbs să scrie o carte despre cum să scapi de un Prim Ministru nu prin a-i face felul pur și simplu, ci folosindu-ți mintea pentru o strategie ingenioasă. BBC a produs prima serie televizată în 1990, dar abia în 2013 a fost preluată de americani care și-au făcut treaba după rețetele lor de succes. 

Între timp, în 2014 Michael Dobbs a devenit membru al Camerei Lorzilor, fiind de partea Conservatorilor. Adicătelea, se află în miezul jocurilor politice și probabil le savurează din plin. Parcă îl și văd seara împărțind un pahar de vin și o țigară cu soția lui, la fel ca Francis și Claire...