Curiozități din lumea întreagă - 3

Citescu   2,693  10 februarie, 2015

Cum în News Feed-ul de Facebook ne apar fel de fel de informații, ne-am învățat să le salvăm pe cele mai interesante și să le împărtășim cu voi aici, în seria ”Curiozități din lumea întreagă”. Iată ce cuprinde al treilea capitol:

 

1. În acest an va fi inaugurat în Japonia primul hotel cu personal robotic. Aceștia vor avea fizionomii create după chipuri de tinere japoneze şi vor vorbi fluent japoneză, chineză, coreeană şi engleză.  

2. Numărul studenților din România a scăzut la jumătate în ultimii 4 ani. Scaderea numărului de studenţi este o consecinţă a evoluţiei natalităţii din ultimii 20 de ani, dar şi o diminuare a interesului tinerilor din România pentru invăţământul universitar. 

3. Sărutul te ajută să reduci energia negativă și nivelul din corp al hormonului stresului. 

4. Cei mai bogați oameni din lume obișnuiesc să citească, în medie, 30 de minute pe zi.

 5. Amânarea alarmei de dimineață te va face să te simți mai obosit dacă te-ai fi trezit din prima. 

6. Dacă oamenii ar putea percepe sunete cu frecvenţe mai joase de 20 Hz, ar auzi cum li se încordează muşchii

7. Cercetările arată că două treimi dintre oameni nu știu la ce se pricep cel mai bine sau care sunt punctele lor tari

8. ”Guinness Book” deține recordul mondial pentru cea mai furată carte din librării. 

9. Pentru prima dată în istoria planetei, numărul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani îl depășește pe cel al copiilor cu vârsta sub 5 ani. 

10. Când ți se ”zbate” un ochi apare de fapt fenomenul numit ”miokimie”, provocat de zbaterea unui nerv. Mai este numit și ”spasmul pleoapei” și printre cauzele sale se numără oboseala, stresul și cafeina din organism.