Curiozități din lumea întreagă (2)

Citescu   2,917  15 ianuarie, 2015

Am căutat, am selectat și acum completăm ”enciclopedia” noastră de curiozități cu tot felul de informații interesante din lumea întreagă. Dacă v-au făcut să spuneți ”ha! ce chestie!”, noi ne-am făcut datoria. Nu uitați să le share-uiți dacă v-au plăcut!

 

1. Biblioteca Universității din Indiana, SUA, se scufundă în fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datorează unei erori a constructorilor care au omis să calculeze și greutatea cărților care vor fi depozitate în uriașa clădire.

2. Într-o zi senină, din vârful Empire State Building (381 de metri), din oraşul New York, se pot vedea 5 state: New York, New Jersey, Connecticut, Massachussets şi Pennsylvania.

3. Durerea are și ea o unitate de măsură. Aceasta se numește „dol”, iar instrumentul menit să măsoare durerea se numește dolorimetru.

4. În spațiu, astronauții nu pot plânge. În lipsa gravitatiei, lacrimile nu curg.

5. Un necunoscut pe nume Gaon a memorat cuvânt cu cuvânt cele 2 500 de cărți citite de el.

6. Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri în fiecare an.

7. V-ați întrebat ce a fost mai întâi, oul sau găina? Biblia a răspuns deja la această întrebare. Conform Genezei 1:20-22, găina a apărut înaintea oului.

8. În Santa Fe, New Mexico, legea impune ca animalele de casă să poarte centură de siguranță în mașină.

9. Cel mai mare oraş din lume, după suprafaţă, este oraşul Hulunbuir din Mongolia Interioară, China, cu o suprafaţă de 263.953 km2 (România are o suprafaţă de 238.391 km2).

10. Cartea cea mai mică din lume îi aparține lui Anatol Konenko. Ea cuprinde o versiune a povestirii „Cameleonul”, de Anton Cehov. Aceasta este mai mică de un milimetru pătrat și include trei ilustrații colorate de mână.