Food for the brainCorina Iordache   2,818 

”Mugetările lui Frantz” - cartea unui tip care are o părere despre orice

S-ar putea să îl știți pe Frantz din reclame. Sau din prezentări de modă. Sau dintr-un club unde a pus muzică. Sau de la radio. E peste tot unde e vorba de lucruri care îi încântă viața și nu se mulțumește doar să le privească din afară, ci se și implică.


Food for the brainSabin Pop   3,224 

My daughter, Malala

Educatorul pakistanez Ziauddin Yousafzai, tatăl Malalei, aduce aminte lumii un adevăr simplu ce mulţi nu vor să îl audă: bărbaţi şi femei merita oportunităţi egale pentru educaţie. ''De ce este atât de puternică fiica mea? Pentru că eu nu îi tai aripile."


Food for the brainCitescu   2,914 

Vino la Final Frontier, târg de carte SF & Fantasy 

Oamenii de știință mai au puțină vreme la dispoziție pentru a descifra misterele călătoriei în timp ca tu să poți ajunge înaintea tuturor la Final Frontier, a patra ediție a singurului târg de carte SF & Fantasy.

Food for the brain   3,624 

Ce hashtag-uri să urmărești pe Instagram ca să descoperi cărți faine

Cel mai popular hashtag de pe Instagram când vine vorba de lectură este #books, cu peste 10 milioane de postări, urmat apoi de #bookstagram cu peste 700 de mii.

Food for the brain   1,430 

Cum e să îți citească Elijah Wood o poveste de noapte bună

Acum doi ani am fost la târgul de carte ”MiniLibri”, la Muzeul Antipa, unde era o veselie ca în curtea unei grădinițe. Ce m-a impresionat a fost ora de lectură cu actorul Vlad Rădescu.


Food for the brainCorina Iordache   2,130 

Cine este autorul care a inspirat serialul House of Cards

Michael Dobbs a scris ”House of Cards” în urmă cu mai bine de 20 de ani înainte ca serialul să fie urmărit în toată lumea. ”Am început să scriu la carte stând pe marginea unei piscine, după un șir de furii contra Prim Ministrului Margaret Thatcher”


Food for the brainCosmin Bunescu   2,717 

Dragobetele vine cu un pachet de cărți de la Editura Litera

De Dragobete avem o provocare pentru cuplurile care sărbătoresc românește dragostea! Scrieți-ne la comentarii un titlu de carte care credeți voi că reprezintă cel mai bine relația voastră și pe 28 februarie veți putea câștiga prin tragere la sorți un pachet de 6 cărți de la Editura Litera, colecția Clasici Moderni.


Food for the brainCorina Iordache   3,128 

Cărți cu desene pentru adulți deștepți

Colegul Sergiu, pe care s-ar putea să îl știți de la show-urile sale de stand-up sau de la matinalul Kiss FM, mi-a dat comics-urile de pe cevamărunt.ro în varianta tipărită.

Food for the brain   2,172 

Ce cred copiii că este dragostea: prietenie, apreciere și fericire

Ce simți când ești îndrăgostit? Cum îți arăți dragostea? De fapt, ce e dragostea adevărată?

Food for the brain   3,856 

Dăruiește o carte de Dragobete

Vine Dragobetele și, chiar dacă mulți spun că în fiecare zi sărbătoresc dragostea, o zi în care le facem o bucurie neașteptată celor din jur este un mod de a le mulțumi că ne sunt alături.


Food for the brainCitescu   2,738 

Curiozități din lumea întreagă - 3

Cum în News Feed-ul de Facebook ne apar fel de fel de informații, ne-am învățat să le salvăm pe cele mai interesante și să le împărtășim cu voi aici, în seria ”Curiozități din lumea întreagă”. Iată ce cuprinde al treilea capitol:


Food for the brainBianca Alecu   2,952 

Când vom medita cu toții la cuvintele noastre, lumea va deveni mai bună

Am cunoscut teatrul absurd prin scriitorul Eugène Ionesco. Acesta, coleg de generație cu Mircea Eliade, Constantin Noica și Emil Cioran, își publică majoritatea lucrărilor, atât teatrul, cât și jurnalistica, în Franța, unde moare în 1994.


Food for the brain   16,465 

Biblioteca "Gheorghe Asachi" din Iaşi votată drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume  

V-ați întrebat care mai e motivul pentru care oamenii merg la bibliotecă în ziua de azi? Să fie mirosul acela de cărți vechi care ne atrage și astăzi ca un magnet și care, de ce să nu recunoaștem, joacă un rol decisiv de cele mai multe ori când ne hotărâm să alegem o carte „pe bune” în defavoarea variantei ei virtuale?

Food for the brain   3,315 

Ebook-uri, Pro Şi Contra...

Dacă te gândeşti să îţi cumperi un Ebook şi încă nu eşti hotărât, iată un articol care te va ajuta: