„De la Waters la Similea” ca de la om la om...

Simina Lungu   1,442  3 februarie, 2015

“Hello?

Is there anybody in there?

Just nod if you can hear me.

Is there anybody at home?”

 

De la primele acorduri ale piesei “Comfortably Numb”, în mintea mea se învălmăşesc o sumedenie de amintiri… Ceva mă leagă în mod special de această piesă şi de fiecare dată când o ascult, retrăiesc acele momente, cu nostalgie. Cam în aceeaşi situaţie se află şi protagoniştii volumului “De la Waters la Similea”, coordonat de Radu Paraschivescu, în care “oameni cool scriu despre muzica lor”, după cum spune şi subtitlul. Cartea mi-a atras atenţia în mod deosebit datorită denumirii… ce alăturare neobişnuită: Roger Waters şi Angela Similea în aceeaşi sintagmă!

O scurtă prezentare a cărţii: este o antologie de texte în care paisprezece oameni renumiţi din peisajul românesc, îşi scriu poveştile despre piesele/bucăţile muzicale care trezesc în ei sentimente puternice, care se leagă de un eveniment (mai mult sau mai puţin) important sau care pur şi simplu îi stimulează să creeze noi istorisiri. Astfel, ne delectăm cu poveşti ale unor oameni precum Radu Naum, Andi Moisescu, Oana Pellea, Alexandra Rusu sau Dan C. Mihăilescu. 

De la compoziţii ale unor artişti consacraţi ai rock-ului, jazz-ului până la compozitori clasici, precum Ceaikovski, „De la Waters la Similea” ne poartă prin întâmplări comice, sobre sau romantice, toate împletite cu măiestrie sub aspectul unui singur volum.

Dacă ar fi ca tu să alegi „piesa vieţii tale”, ce ai alege? Şi cum? 

 

 

O carte de
0stele